Hozzávalók
60 dkg. ponty filé
2 evőkanál étolaj
2 dkg. vaj
1 fej lila hagyma
1 citrom
1 dl. száraz fehérbor
10 dkg. kukorica dara
2 dkg. szárított trombitagomba
egy babérlevél
só
egész bors.
2 evőkanál étolaj
2 dkg. vaj
1 fej lila hagyma
1 citrom
1 dl. száraz fehérbor
10 dkg. kukorica dara
2 dkg. szárított trombitagomba
egy babérlevél
só
egész bors.
Elkészítés
Felforralunk két és fél dl. vizet, amelyben fél óráig áztattuk a szárított gombát. Hozzákeverjük a darát és az apró darabkákra vagdalt gombát. Enyhén sózzuk, gyakran kevergetve 10-15 perc alatt sűrű péppé varázsoljuk. Tálalás előtt még 10 percig állni hagyjuk, majd meleg vízbe mártott kanállal kiszaggatjuk.
A hal filéket sózzuk, a bőrös felét serpenyőben hevített olajon elősütjük. Köré teszünk szeletelt hagymát, citromkarikát, néhány szem egész borsot, babért, és meglocsoljuk fehér borral. Tetejére vajdarabkákat teszünk és előmelegített sütőben, felső lángon, vagy grillezőben 8-10 perc alatt megsütjük. A hagymás pároló lével, és polentával tálaljuk.
A „maradék” borocskát kellően hűtve kortyolgassuk mellé.
Kedves Béla,
VálaszTörlésörülök a blogodnak, szorgalmas olvasód leszek.
Remélem, találsz még ki új fogásokat, hogy letetted a főzőkanalat
a Degeszben.
üdv nagypapi
Kedves János!
VálaszTörlésNagy örömömre szolgál, hogy Te kerestél fel elsőként a készülő gasztroblogom kapcsán. Több oka van, hogy eddig nem reagáltam! Első sorban azért, mert még nincs kész az egész projekt. Ezért meg sem fordult a fejemben az érdeklődés!
Reményeim szerint, rövidesen jelentkezem, és küldöm a "meghívót".
Addig is baráti üdvözlettel köszöntelek, Béla