Hozzávalók
40 dkg. batáta (édesburgonya)
40 dkg. savanyú káposzta
20 dkg. füstölt sonka
5 dkg. rukkola
2 evőkanál tökmagolaj
2 dl. napraforgó olaj a batáta sütéséhez
Őrölt fehérbors
40 dkg. savanyú káposzta
20 dkg. füstölt sonka
5 dkg. rukkola
2 evőkanál tökmagolaj
2 dl. napraforgó olaj a batáta sütéséhez
Őrölt fehérbors
Elkészítés
A batátát meghámozzuk, vékony csíkokra szeleteljük, forró olajban ropogósra sütjük. A káposztát hideg vízbe áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk. Hozzákeverjük a megmosott rukkolát, borssal, tökmagolajjal ízesítve összekeverjük a megsült batátával. Tányérokra halmozzuk, vékony szeletekre vágott sonkával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése