Hozzávalók
80 deka ponty filé
40 deka friss paraj
1 fej vöröshagyma
25 deka gomba (ez esetben sárga gévagomba)
egy db. paradicsompaprika (vagy kaliforniai)
4 evőkanál napraforgó olaj
5 deka vaj
fél citrom
5 deka paprikás liszt
só
őrölt feketebors
¼ reszelt szerecsendió
40 deka friss paraj
1 fej vöröshagyma
25 deka gomba (ez esetben sárga gévagomba)
egy db. paradicsompaprika (vagy kaliforniai)
4 evőkanál napraforgó olaj
5 deka vaj
fél citrom
5 deka paprikás liszt
só
őrölt feketebors
¼ reszelt szerecsendió
Elkészítés
A paraj szárát letépkedjük, több vízben megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük. Ha ismét felforrt, leszűrjük, hideg vízben mielőbb lehűtjük, szűrőtálban kinyomkodjuk. Olvasztott vajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, rátesszük a felszeletelt gombát, a paprikát, végül a leforrázott parajt. Sóval borssal ízesítjük és gyakran kevergetve 5-6 perc alatt megpároljuk.
A megsózott halfiléket paprikás lisztbe forgatjuk, kevés olajban mindkét oldalát megsütjük, majd a gombás paraj társaságában tálaljuk. A citromot felkarikázva tegyük az étel mellé.
Száraz fehérbort kortyolgassunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése