Hozzávalók
60 dkg. karfiol40 dkg. cukkíni
20 dkg. rókagomba
2 evőkanál étolaj
3 db. tojás
4 dl. tejföl
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
15 dkg. reszelt óvári sajt
só
őrölt fehérbors
2 dkg. vaj
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben öt perc forralással félig megfőzzük, a főző léből kiszedjük. Két tojást 10 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A cukkínit félujjnyi karikákra vágjuk, sózzuk, majd olvasztott vajon erős tűzön, vagy grill sütőn mindkét oldalát megpirítjuk. Az olajban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzákeverjük az apróra vagdalt gombát, sóval, borssal ízesítve addig pirítjuk, míg a kioldódó nedvek elillannak.
Az előkészített anyagokat vajjal kent tálban felhalmozzuk és ráöntjük a csipetnyi sóval ízesített tejfölt, melyet előzőleg alaposan kikevertünk nyers tojással és reszelt sajttal.
Közepesen forró sütőben (180-190 °C) megsütjük, azon melegében tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése