Hozzávalók
80
deka ponty filé
20 deka natúr kecskesajt
3 evőkanálnyi napraforgó olaj
2 evőkanál Oliva olaj
5 deka zsemlemorzsa
20 deka madársaláta
10 szem Oliva bogyó
10 deka friss, vagy aszalt vörös áfonya
fél citrom
só
20 deka natúr kecskesajt
3 evőkanálnyi napraforgó olaj
2 evőkanál Oliva olaj
5 deka zsemlemorzsa
20 deka madársaláta
10 szem Oliva bogyó
10 deka friss, vagy aszalt vörös áfonya
fél citrom
só
Elkészítés
A
salátát leveleire tépkedjük, bő vízben megmossuk, szűrőben lecsorgatjuk.
Közepes nagyságú kockákra vágjuk a sajtot, míg az Olivát és az áfonyát
felezzük. Az előkészített anyagokat csipetnyi sóval hintjük, meglocsoljuk
citromlével és oliva olajjal. Óvatosan összekeverjük, majd hűtőben tartjuk, míg
a halat megsütjük.
Az enyhén sózott halfiléket zsemlemorzsába forgatjuk.
Serpenyőben, kevés olajon mérsékelt tűz fölött megsütjük. A filéket csak
egyszer fordítjuk meg, amikor az alsó fele ropogós pirosra sült.
Azon melegében tálaljuk a tányérokra halmozott salátával.
Száraz fehérbort, vagy rozét „kíván”!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése