Hozzávalók
80 dkg. mélyhűtött cápatörzs80 dkg. mangold
levél szár nélkül
4 cikk fokhagyma
fél citromsó
őrölt feketebors
5 dkg. vaj
fél dl. napraforgó olaj
4 cikk fokhagyma
fél citromsó
őrölt feketebors
5 dkg. vaj
fél dl. napraforgó olaj
Elkészítés
A halszeleteket kiolvasztjuk, lecsorgatjuk,
majd papírszalvétával a maradék
nedvességet is leitatjuk róla. Mindkét oldalát sózzuk, kevés olajjal bekenjük,
húsz percig állni hagyjuk.
A mangold leveleket bő vízben megmossuk, forrásban lévő
vízbe tesszük és ha a víz újra forrni kezd, hideg vízben lehűtjük, leszűrjük,
kinyomkodjuk. Olvasztott vajhoz fokhagyma szeletkéket teszünk és beleforgatjuk
a mangoldot. Sózzuk, borsozzuk, tálalásig melegen tartjuk.
Közepesen forró sütőlapra vagy parázs fölé tesszük a halszeleteket,
és két-három perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Csak egyszer fordítjuk meg!
Ki-ki ízlése szerint citromlével locsolgatja, miközben
félszáraz fehérbort kortyolgat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése