2013. október 18., péntek

Cápatörzs fokhagymás mangoldal



Hozzávalók

80 dkg. mélyhűtött cápatörzs80 dkg. mangold levél szár nélkül
4 cikk fokhagyma
fél citrom

őrölt feketebors
5 dkg. vaj
fél dl. napraforgó olaj

Elkészítés

A halszeleteket kiolvasztjuk, lecsorgatjuk, majd  papírszalvétával a maradék nedvességet is leitatjuk róla. Mindkét oldalát sózzuk, kevés olajjal bekenjük, húsz percig állni hagyjuk.
A mangold leveleket bő vízben megmossuk, forrásban lévő vízbe tesszük és ha a víz újra forrni kezd, hideg vízben lehűtjük, leszűrjük, kinyomkodjuk. Olvasztott vajhoz fokhagyma szeletkéket teszünk és beleforgatjuk a mangoldot. Sózzuk, borsozzuk, tálalásig melegen tartjuk.
Közepesen forró sütőlapra vagy parázs fölé tesszük a halszeleteket, és két-három perc alatt mindkét oldalát megsütjük. Csak egyszer fordítjuk meg!
Ki-ki ízlése szerint citromlével locsolgatja, miközben félszáraz fehérbort kortyolgat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum