Hozzávalók
4
szelet csirkemell (kb. 60 dkg.)
40 dkg. kelbimbó
15 dkg. gomba
2 dkg. vaj
2 evőkanál étolaj
só
őrölt fehérbors
őrölt kömény
40 dkg. kelbimbó
15 dkg. gomba
2 dkg. vaj
2 evőkanál étolaj
só
őrölt fehérbors
őrölt kömény
Elkészítés
A
megtisztított kelbimbót forrásban lévő vízbe tesszük, mikor újra felforr,
leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, ismét leszűrjük. Így megőrzi üde zöld színét
és így elmúlik kesernyés íze! A csirkemellet sózzuk be, és serpenyőben, kevés
olajon süssük pirosra, tálalásig tartsuk melegen. Ugyan ebben az olajban
két-három perc alatt süssük meg a gombát mindkét oldalán. Adjunk hozzá vajat,
és keverjük hozzá a kelbimbót. Sóval, borssal, köménnyel ízesítve öt percig
fedő alatt pároljuk. Forrón tálaljuk.
Félszáraz fehérbor és rozé illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése