Hozzávalók
60 dkg. darált sertés hús
15 dkg. óvári sajt
15 dkg. vöröshagyma
5 dkg. füstölt szalonna
1 evőkanál étolaj
30 dkg. száraz spagetti
4 cikk fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt bors
1 teáskanál őrölt kömény
só
15 dkg. óvári sajt
15 dkg. vöröshagyma
5 dkg. füstölt szalonna
1 evőkanál étolaj
30 dkg. száraz spagetti
4 cikk fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt bors
1 teáskanál őrölt kömény
só
Elkészítés
A felkockázott szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a
finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vagdalt
fokhagymát és gyakran kevergetve addig pirítjuk, míg a kioldódó nedvek
elillannak. Sózzuk, borsozzuk, paprikával és köménnyel hintjük, majd kevés
vízzel felöntve puhára pároljuk.
A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, olajjal átforgatjuk. Tányérokra halmozzuk, tetejére tesszük a ragut, végül a reszelt sajtot.
Könnyű száraz vörösbor, vagy rozé illik hozzá.
A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, olajjal átforgatjuk. Tányérokra halmozzuk, tetejére tesszük a ragut, végül a reszelt sajtot.
Könnyű száraz vörösbor, vagy rozé illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése