2013. október 18., péntek

Rántott vargánya gomba



Hozzávalók

40 dkg. vargánya
2 tojás
2 evőkanál liszt
10 dkg. zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés

gomba tönkjének végéről lefaragjuk a földes részt. Ezt a műveletet tanácsos már a szedés közben elvégezni. Csak indokolt esetben mossuk meg bő vízbe mártva, majd mielőbb csorgassuk le. Ha elég tisztának találjuk, ne mossuk! Tönkjével együtt négy-hat cikkre vágjuk, enyhén sózzuk, lisztben felvert tojásban, és morzsában forgatva panírozzuk. Közepesen forró (180-200 °C) olajban világos barnára sütjük. Sütés közben az olaj teljesen ellepi! Szűrőkanállal kiszedjük, szalvétán az olajat leitatjuk róla, és azon melegében tálaljuk.
Készíthetünk hozzá majonézes, vagy citromos, ecetes salátákat. Félszáraz fehérbort vagy rozét kortyolgassunk mellé.

1 megjegyzés:

Blogarchívum