2013. október 20., vasárnap

Forrázott tojás snidlingmártással




Hozzávalók

8 db. tojás
20 dkg. batáta (édesburgonya)
egy csomó snidling
5 dkg. vaj
egy evőkanál étolaj
egy evőkanál liszt
2 dl. tej
1 dl. tejszín

őrölt fehérbors
egy evőkanál ecet

Elkészítés

A vajban kissé megpirítjuk a lisztet. belekeverjük az apróra vágott snidlinget, ráöntjük a tejszínt és annyi tejet, amennyivel kiforralva mártás sűrűségűvé forraljuk. Sóval, őrölt fehér borssal ízesítve tálalásig melegen tartjuk.
A batátát meghámozzuk, félujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle. Mindkét oldalát megkenjük olajjal, majd grill sütőlapon, vagy parázs fölött 3-4 perc alatt megsütjük. Sózni nem szükséges.
Egy kb. 4 literes lábast félig töltünk vízzel, amit csipetnyi sóval, ecettel ízesítünk. Felforraljuk és egyenként óvatosan beleöntjük a külön-külön felütött tojásokat. Öt percig forraljuk, szűrőkanállal átszedjük tiszta langyos vízbe, hogy az ecetet leöblítsük róla. Onnan kiemelve batáta szeletekre tesszük, mártással leöntjük, tüstént elfogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum