2013. október 31., csütörtök

Sonkasaláta tormával







Hozzávalók



40 deka füstölt sonka
1 csomag retek
20 deka zellerszár
20 deka édeskömény gumó
10 deka zöldpaprika
fél fej endívia saláta
1 csomag újhagyma
10 deka kígyóuborka
10 deka tormagyökér
1 citrom
1 dl. mogyoróolaj
őrölt fehér bors

Elkészítés


A sonkát vékony szeletekre, majd csíkokra vágjuk. Hasonló nagyságú darabkákra szeleteljük a megtisztított retket, uborkát, paprikát, édesköményt, és a zellerszárat. A hagymát karikákra szeljük, majd valamennyit óvatosan összekeverjük citromlével és olajjal. Megmosott, leveleire tépkedett endíviával bélelt tálra halmozzuk, tetejére frissen reszelt tormát szórunk.
Előételként, vagy önálló fogásként hidegen tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum