2013. október 30., szerda

Tavaszi sertéscsülök









Hozzávalók

1 db. hátsó, vagy 2 db. első csülök
40 dkg. laskagomba
20 dkg. lila hagyma
15 dkg. zöldpaprika
10 dkg. paradicsom
fél fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
10 dkg. zöldborsó
1 csomó petrezselyem

2 dkg. zsír
4 dkg. vaj
1 evőkanál liszt


Elkészítés


A húst sütés előtt egy órával bedörzsöljük sóval. Kizsírozott tepsibe tesszük, körülrakjuk fokhagymacikkekkel, vöröshagyma darabkákkal, és közepes hőfokon 50-60 perc alatt megsütjük. Sütés közben az alatta összegyűlő zsiradékkal locsolgatjuk. Ha szükséges, kevés vizet is önthetünk alá. A húst kiszedjük, pár percig állni hagyjuk, majd csontjáról lefejtjük, félujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A tepsiben maradt hagymás zsírhoz lisztet adunk, világosbarnára megpirítjuk, 4 dl vízzel felengedjük, leszűrjük, mártássá forraljuk. A húsra öntjük, vagy külön edényben tálaljuk.
Serpenyőben vajat olvasztunk, és egyszerre beletesszük a cikkekre vágott lilahagymát, a szeletelt zöldpaprikát, a csíkokra vágott gombát, és a zöldborsót. Megsózzuk, és gyakran kevergetve fedő alatt, a saját levén 10-15 perc alatt megpároljuk.
Közvetlenül tálalás előtt beleforgatjuk a cikkekre vágott paradicsomot és a levélkéire tépkedett petrezselymet.
Száraz fehérbort kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum