2013. október 20., vasárnap

Paradicsomos dagadó



Hozzávalók

80 dkg. sertés dagadó
1 evőkanál zsír
10 dkg. vöröshagyma
4 nagy cikk fokhagyma
10 dkg. paradicsom püré
2 db. babérlevél
2 teáskanál borsikafű
1 dl. száraz fehérbor,
néhány szem egész bors

zeller zöld

Elkészítés

A húst besózzuk, zsírral locsolgatva forró sütőben (200-220 °C) 30 percig sütjük, majd félretesszük. A tepsiben maradt zsírban megpirítjuk a szeletelt hagymát, a zeller zöldet. Paradicsom pürét és zúzott fokhagymát adunk hozzá, majd ráöntjük a fehér bort. Babérlevéllel, borssal, borsikafűvel ízesítve felforraljuk. Most tegyük bele a félig megsült húst, és pároljuk puhára fedő alatt takarék lángon. Amikor a hús megpuhult, kiszedjük, szeleteljük, tálalásig melegen tartjuk. A paradicsomos pároló lét leszűrjük. A hússal együtt még egyszer összeforraljuk, párolt zöldségekkel, (pl. kelbimbóval) tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum