2013. október 20., vasárnap

Pirított csirkemáj sült batátával



Hozzávalók

60 dkg. csirkemáj
40 dkg. batáta (édesburgonya)
1 csomó újhagyma, vagy 10 dkg. vöröshagyma
2 evőkanál étolaj, + kb. fél liter a batáta sütéséhez

őrölt bors
morzsolt majoránna

Elkészítés

A meghámozott batátát hasábokra vágjuk, közepesen forró olajban világos barnára sütjük, lecsorgatjuk, tálalásig melegen tartjuk.
Kevés olajban megpirítjuk a karikákra szeletelt hagymát. Hozzákeverjük a kockákra vágott májat,  majoránnával, borssal ízesítve takarék láng fölött fedővel félig takarva 4-5 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt sózzuk.
Száraz fehérbor, siller és rozé illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum