2013. október 30., szerda

Spárgasaláta sonkával






Hozzávalók


40 deka füstölt sonka
50 deka fehér spárga
4 tojás
20 deka kígyóuborka
20 deka paradicsom
1 deci mogyoróolaj
fél fej saláta
1 csomó újhagyma
2 teáskanál  tárkonyecet

őrölt fehér bors

Elkészítés


A spárgát gondosan meghámozzuk, enyhén sós vízben 5-6 percig főzzük, leszűrjük, külön-külön lehűtjük, majd ismét egybeöntve hűtőben tartjuk tálalásig.
A tojásokat 10 perc alatt megfőzzük, hideg vízben lehűtjük, héját leszedjük, majd cikkekre vágjuk. A paradicsomot és a hagymát karikákra, az uborkát fél-karikákra, vágjuk.
A vékony sonkaszeletekbe egy-egy szál spárgát göngyölünk, melyeket a főzőléből kiemelve lecsorgattunk. Tányérokra terített salátalevelekre helyezzük, köré rakjuk a megmaradt spárga darabkákat, a paradicsomot, az uborkát, és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, mogyoróolajjal, és tárkonyecettel meglocsoljuk, azonnal tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum