2013. október 20., vasárnap

Magyaros céklaleves




Hozzávalók

40 dkg. cékla
20 dkg. füstölt sonka
fél fej fokhagyma
1 evőkanál zsír, vagy étolaj
1 evőkanál liszt
2 dl. tejföl
1 dl. főzőtejszín
ecet
egész bors
babérlevél

Elkészítés

A sonkát borssal, babérlevéllel, lassú tűzön puhára főzzük annyi vízben amennyi bőven ellepi. A főzőlét félretesszük, a húst felkockázzuk.  Sós vízben megfőzzük a céklát, meghámozzuk, utána kockákra vágjuk.
Meleg, de nem forró zsírban megfuttatjuk az apróra vagdalt fokhagymát, és ráöntjük a sonkalét. Mikor felforr, besűrítjük lisztes, tejszínes, tejfölös keverékkel. Végül tegyük bele a céklát és a sonkát, kevés ecettel ízesítsük, már is tálalhatjuk.
A leves után bizonyára mindenkinek jól esik 40 csepp száraz rozé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum