2013. október 21., hétfő

Pontyfilé töltött patiszonnal




Hozzávalók

60 dkg. ponty filé, fél citrom, Négy db. zsenge patisszon, 30 dkg. sárga gévagomba, 10 dkg. cukkíni,  4 evőkanál étolaj, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg. vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem,  1 csokor snidling, 2 db. tojás, 10 dkg. reszelt sajt, só, őrölt bors.

Elkészítés

Vágjuk le a patisszon kalapját. Kaparjuk ki magházát, majd 10 percig forraljuk, a vízből kiemeljük, lefordítva csepegtetjük. A cukkínit hosszában kettévágjuk, magházát kivájjuk, húsát apró darabokra vagdaljuk.Olvasztott vajban finomra vágott hagymát pirítunk, hozzákeverjük a hasonló nagyságúra vagdalt gombát és a cukkínit. Sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a kioldódó nedvek elpárolódnak. A tűzről levesszük, ha kissé lehűlt egyenként keverjük hozzá a nyers tojásokat, az apróra vagdalt petrezselymet, snidlinget, és a sajt felét. Az így kapott tölteléket a patisszonokba töltjük, tetején reszelt sajttal forró sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Ha a patiszon elkészült két evőkanál forró olajon megsütjük a hal filék mindkét oldalát. Tálalásnál locsoljuk meg citromlével.


Száraz, vagy félszáraz fehérbor illik hozzá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum