2013. október 25., péntek

Túróremegős epersalátával







Gombóc: 25 dkg tehéntúró, 4 zsemle, 10 dkg.szilvalekvár, 1 tojás, 1/4 szerecsendió, 1 teáskanál porcukor, csipetnyi reszelt citromhéj, só


Epersaláta: 20 dkg eper 5 dkg. kristálycukor,

Elkészítés

A meghámozott zsemlét apró kockákra vágjuk vagy lereszeljük. Egy tojást az áttört túróval, reszelt szerecsendióval, kevés sóval, porcukorral alaposan kikeverünk. Beletesszük a zsemlekockákat és jól összegyúrjuk. Pástétom formákba, vagy mély levese tálkákba töltjük, közepébe egy-egy teáskanál szilvalekvárt teszünk. Kissé lenyomkodjuk, majd vízfürdőbe állítva sütőbe tesszük. 150-160 °C. fokon 25 percig pároljuk. A formákból óvatosan kifordítjuk és epersalátával körülöntve tálaljuk.

Epersaláta   

Az epret bő vízfürdőben alaposan megmossuk, szárát letépkedjük, tetszés szerint szeleteljük, cukorral hintjük, összekeverjük és hűtőben tartjuk, míg a cukor elolvad rajta.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum