2013. október 17., csütörtök

Őzragu rókagombával


Hozzávalók

60 dkg. őzcomb, vagy lapocka
5 dkg. füstölt szalonna
10 dkg. vöröshagyma
20 dkg. rókagomba
2 dl. száraz vörösbor
1 teáskanál burgonyakeményítő
1 evőkanál csipkeíz
őrölt bors
csombor

Elkészítés

A felkockázott szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a tetszés szerint darabolt húst és erős láng fölött gyakran kevergetve pirítjuk, míg a kioldódó nedvek elpárolódnak. A továbbiakban takarék lángon folytatjuk a párolást, közben sózzuk, és többször, de mindig egy kevés vizet öntünk rá. Amikor puhának ítéljük, öntsük rá a bort, néhány perc múlva adjuk hozzá a cikkekre vágott gombát. Ízesítsük csomborral, csipkeízzel, őrölt borssal, végül sűrítsük be fél dl. borban elkevert keményítővel. Körítésként készíthetünk hozzá főtt burgonyát, zsemlegombócot, burgonyafánkot, vagy burgonyapürét.
Ugyan azt a jófajta vörösbort kínáljuk hozzá, amelyet a főzéshez használtunk.

4 megjegyzés:

  1. Most kaptam csak G+ értesítést, most már figyelek! :)

    VálaszTörlés
  2. Most már én is! :-)

    Egyébként kár, hogy nincs kereső - gondolom, túl nagy munka lenne a bevitel. Bár a "Ctrl +F"-fel kereshetek - ha a címben benne van, amit keresek.

    Üdv, és köszönet:

    Saci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A 'Kategóriák' menüpontban található a keresés:
      http://liscsinszky.blogspot.hu/p/blog-page.html

      Törlés

Blogarchívum