2013. október 20., vasárnap

Grill batáta rukkolás káposztával





Hozzávalók

60 dkg. batáta (édesburgonya)
40 dkg. savanyú káposzta
10 dkg. rukkola
1 evőkanál étolaj
2 evőkanál olívaolaj

őrölt fehérbors

Elkészítés

A káposzta levét kicsavarjuk, ha még így is savanyúnak találjuk, hideg vízben leöblítjük, majd ismét kicsavarjuk. Keverjük hozzá a rukkolát, locsoljuk meg olívaolajjal és tegyük néhány órára hűtőbe érlelődni.
A batátát hámozzuk meg, szeleteljük félujjnyi vastagra. Közepes hőfokon grill lapon, vagy serpenyőben süssük mindkét oldalát 4-5 percig. Ez alatt belül kellően megpuhul, míg a külső oldala ropogósra sül. Hideg salátával, forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum