2013. október 17., csütörtök

Spárgaleves citromfűvel





Hozzávalók

50 dkg. spárga (tisztítva kb. 40 dkg.)
2 dkg. vaj
1 evőkanál liszt
2 dl. főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
1 evőkanálnyi apróra vagdalt friss citromfű
fél citrom kicsavart leve

őrölt fehérbors

Elkészítés

A spárgát meghámozzuk, alsó végéből fél centis darabkát levágunk, ezt nem használjuk fel. A másik végén lévő fejét 2-3 cm. hosszú, míg a többi részét  1 cm.-es darabkákra szeleteljük. Ezeket egy liter enyhén sós vízbe tesszük. Három percig forraljuk, majd hozzáadjuk a spárgafejeket. További 2 perc forralás után leszűrjük. Olvasztott vajban kissé megpirítjuk a lisztet. Belekeverjük a vagdalt petrezselymet és a citromfüvet, hozzáöntjük a spárga főzőlevét és a tejszínt, pár perc forralással kissé besűrítjük. Most szaggatjuk bele a galuskát. Visszatesszük a spárgát, sóval, borssal, citromlével ízesítve forrón tálaljuk.

Vajas galuska

Hozzávalók

Egy tojás sárgája, fél deka vaj, csipet só. Egy deka liszt.

Elkészítés

A tojás sárgáját a vajjal, és a liszttel simára keverjük, sóval ízesítjük. Öt percig állni hagyjuk, majd kávéskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.

A spárgát meghámozzuk
alsó végéből fél centis darabkát levágunk
A másik végén lévő fejét 2-3 cm. hosszú
darabkákra szeleteljük
míg a többi részét  1 cm.-es darabkákra szeleteljük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum