2013. október 30., szerda

Hideg meggyleves







Hozzávalók



50 deka meggy
1 liter tej
10 deka tjszínhab
1 vaníliarúd
1 citrom
20 deka kristálycukor
1 evőkanál finomliszt
csipet só

Elkészítés

A meggyet kimagozzuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd leszűrjük. A meggyet tálalásig félretesszük. Habverővel keverjük a cukrot és a lisztet a már nem forró főzőléhez. Hozzáöntjük a tejet, egy hosszában kettévágott vanília rudat teszünk bele. Felforraljuk, majd hideg vízfürdőben lehűtjük. Ízlés szerint citromlével, sóval ízesítjük, leszűrjük, tálalásig hűtőben tartjuk. Csészékbe töltjük a félre tett meggyszemekkel együtt, tetejét tejszínhabbal díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum