2013. október 31., csütörtök

Füstölt pisztráng salátafészekben







Hozzávalók



Két db. füstölt pisztráng
egy db. avokádó
egy kisebb fejes saláta
10 deka vöröshagyma
10 deka paradicsom
fél citrom
2 deka ecetes, vagy 5 deka friss tárkonylevél
őrölt fehér bors


Elkészítés



A meghámozott vöröshagymát vékony karikákra, a paradicsomot cikkekre vágjuk.
A fejes salátát bő vízben megmossuk, leveleire tépkedjük. Az avokádó hosszában kettévágjuk, magját kivesszük, héját levágjuk, húsát vékony szeletekre vágjuk.
A pisztrángokat kifilézzük, (a gerinc felől kezdve éles késsel húsát lefejtjük a csontvázáról) bőrét lehúzzuk, majd kisebb darabkákra tördeljük.
Az előkészített anyagokat óvatosan összekeverjük, tárkonylevéllel, citromlével, fehérborssal ízesítve tálaljuk. Pirított, vagy barna kenyérrel fogyasztjuk.
Félszáraz fehérbor illik hozzá leginkább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum