2013. október 17., csütörtök

Kalocsai szűzérem

Hozzávalók

Egy db. szűzpecsenye (kb. 60 dkg.)
5 deka füstölt szalonna
2 deka vaj
1 fej vöröshagyma
2 db. zöldpaprika
1 paradicsom
2 tojás, só
1 teáskanál fűszerpaprika
csípős ízlés szerint
4 deci tejföl
1 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj

Galuska 

 

30 deka finomliszt
2 tojás
1 evőkanál olaj

Elkészítés

Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, ebben megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a felkockázott zöldpaprikát, sózzuk, gyakran kevergetve üvegesre pirítjuk Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a hámozott darabolt paradicsomot. Pár perc párolás után leszűrjük, a lét a pároláshoz tegyük félre. Ezt követően keverjünk hozzá egy tojást. Mikor az megkötött, félre húzzuk a tűzről, és kissé lehűtjük. Most keverjünk hozzá egy nyers tojást, ezzel kész a töltelék.

A lehártyázott szűzpecsenyét éles késsel hosszában szétnyitjuk, ellapítjuk, olajjal kent alufóliára terítjük. Rajta elterítjük a tölteléket, szorosan felgöngyöljük, majd a fóliába tekerjük. Két végét lezárjuk, tepsibe tesszük, öntsünk alá egy dl. vizet és a lecsó félretett levét. Forró sütőben (180-200 C ) 30 perc alatt megpároljuk. Pár percig pihentetjük, utána a fóliát lefejtjük, éle s késsel szeleteljük.

A tepsiben maradt pároló léhez liszttel simára kevert tejfölt adunk, majd mártássá forraljuk, szükség szerint leszűrjük, és a hússzeletek köré öntve galuskával tálaljuk.

Félszáraz fehérbor, vagy rozé illik hozzá kellően lehűtve!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum