2013. október 30., szerda

Göngyölt kínai kel






Hozzávalók


Két db. kel, (kb. 80 deka)
50 deka darált sertéshús
1 dl. étolaj
2 deka vaj
1 csomag újhagyma
1 tojás
15 deka Pannónia sajt
2 csokor petrezselyem
10 deka rizs

őrölt fehér bors
őrölt kömény
majoránna

Elkészítés


A káposzták külső leveleit lefejtjük, forrásban lévő vízbe tesszük. Ha a víz újra felforr, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük. Ismét leszűrjük, és leitatjuk róla a vizet. A középső zsenge leveleket apró kockákra vágjuk.
Töltelék:Felhevített olajon megpirítjuk a karikákra szelt hagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, köménnyel, majoránnával ízesítjük és gyakran kevergetve addig pároljuk, míg a húsból kioldódó nedvek el nem illannak. Ekkor tegyük hozzá a felaprózott káposztát, együtt pároljuk további 15 percig. A tűzről levéve adjuk hozzá a bő vízben megfőzött rizst, a tojást és a petrezselymet. Alaposan dolgozzuk össze, majd göngyöljük. a leforrázott levelekbe.
Vajjal kent tepsibe rakjuk, reszelt sajtot szórunk tetejére, és forró sütőben (200-220 °C) 10perc alatt megsütjük. Azon melegében tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum