2013. október 21., hétfő

Pontyfilé kecskesajtos salátával




Hozzávalók

80 deka ponty filé
20 deka natúr kecskesajt
3 evőkanálnyi napraforgó olaj
2 evőkanál Oliva olaj
5 deka zsemlemorzsa
20 deka madársaláta
10 szem Oliva bogyó
10 deka friss, vagy aszalt vörös áfonya
fél citrom

Elkészítés

A salátát leveleire tépkedjük, bő vízben megmossuk, szűrőben lecsorgatjuk. Közepes nagyságú kockákra vágjuk a sajtot, míg az Olivát és az áfonyát felezzük. Az előkészített anyagokat csipetnyi sóval hintjük, meglocsoljuk citromlével és oliva olajjal. Óvatosan összekeverjük, majd hűtőben tartjuk, míg a halat megsütjük.
Az enyhén sózott halfiléket zsemlemorzsába forgatjuk. Serpenyőben, kevés olajon mérsékelt tűz fölött megsütjük. A filéket csak egyszer fordítjuk meg, amikor az alsó fele ropogós pirosra sült.
Azon melegében tálaljuk a tányérokra halmozott salátával.
Száraz fehérbort, vagy rozét „kíván”!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum