2013. október 30., szerda

Zöldborsós vagdalt





  
Hozzávalók
40 deka darált sertéshús
5 deka
egy fej vöröshagyma
egy tojás
egy zsemle
20 deka mélyhűtött zöldborsó
10 deka párolt rizs
egy csokor petrezselyem

őrölt bors

Elkészítés

A zöldborsót egy evőkanálnyi zsíron gyakran kevergetve 5 perc alatt megpároljuk. Sóval, borssal, apróra vagdalt petrezselyemmel ízesítjük. A darált húshoz finomra vagdalt, zsírban megpirított vöröshagymát, vízben áztatott, kicsavart zsemlét, tojást adunk, sóval, borssal ízesítve alaposan összegyúrjuk a zöldborsóval. Kizsírozott sütő formába töltjük, forró sütőben (180-200 C ) 40 perc alatt megsütjük.
Tíz perc pihentetés után szeleteljük. Burgonyapürével, és az idény kínálta salátákkal tálaljuk.
Kellően hűtött rozé, vagy száraz fehérbor kívánkozik mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum