Hozzávalók
60
dkg. pulykamell filé
40 deka friss paraj
1 fej vöröshagyma
25 deka gomba (ez esetben sárga gévagomba)
egy db. paradicsompaprika (vagy kaliforniai)
4 evőkanál napraforgó olaj
5 deka vaj
só
őrölt feketebors
¼ reszelt szerecsendió
40 deka friss paraj
1 fej vöröshagyma
25 deka gomba (ez esetben sárga gévagomba)
egy db. paradicsompaprika (vagy kaliforniai)
4 evőkanál napraforgó olaj
5 deka vaj
só
őrölt feketebors
¼ reszelt szerecsendió
Elkészítés
A
paraj szárát letépkedjük, több vízben megmossuk, majd forrásban lévő vízbe
tesszük. Ha ismét felforrt, leszűrjük, hideg vízben mielőbb lehűtjük,
szűrőtálban kinyomkodjuk. Olvasztott vajban finomra vágott vöröshagymát
pirítunk, rátesszük a felszeletelt gombát, a paprikát, végül a leforrázott
parajt. Sóval borssal ízesítjük és gyakran kevergetve 5-6 perc alatt
megpároljuk.
A pulykamell szeleteket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, grill lapon, vagy serpenyőben mindkét oldalát
megsütjük, majd a gombás paraj társaságában tálaljuk.
Száraz fehérbort kortyolgassunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése