2013. október 30., szerda

Töltött paradicsom






Hozzávalók 


Nyolc db. paradicsom (kb.40 deka)
15 deka nyers füstölt sonka
50 deka paraj
20 deka óvári sajt
5 tojás
4 cikk fokhagyma
2 csokor petrezselyem
1 csomó újhagyma
1 dl. étolaj
1 teáskanál mustár
1 teáskanál ecetes torma

őrölt fekete bors

Elkészítés 

A parajt megtisztítjuk, alaposam megmossuk, forrásban lévő vízbe tesszük. Amint a víz ismét felforr, mielőbb leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, majd ismét leszűrjük. (csak így őrzi meg üde zöld színét a további felhasználása közben)
Töltelék: evőkanálnyi olajon apró kockákra vagdalt, vagy ledarált sonkát pirítunk. A tűzről levesszük, ha kissé lehűlt hozzákeverünk 4 keményre főtt, felkockázott tojást. Apróra vagdalt petrezselyemmel, mustárral, ecetes tormával ízesítjük, végül hozzákeverünk egy nyers tojást.
A paradicsomokat „megskalpoljuk” A kalapokat félre tesszük, alsó részüket kivájjuk. Megtöltjük, visszahelyezzük a kalapokat, tepsire rakjuk, és egy-egy szelet sajttal lefedjük. Forró sütőben (200-220 C) 10 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt kevés olajon megfuttatjuk a karikákra vágott hagymát, hozzákeverjük a paradicsomból kivájt részeket, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük. Végül hozzákeverjük a forrázott parajt, és 2-3 perc párolás után a megsült paradicsomok körítéseként tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum