2013. október 30., szerda

Parázson sült sertésmáj







Hozzávalók



60 deka sertés máj
15 deka füstölt szalonna
80 deka burgonya
olaj a sütéséhez
15 deka paradicsom
15 deka zöldpaprika
1 csomag újhagyma, vagy 10 deka póréhagyma
15 deka fürtös, vagy kígyóuborka
3 evőkanál olívaolaj
15 deka tehéntúró
egy evőkanál ecet

őrölt fehér bors


Elkészítés



A megtisztított zöldpaprikát, uborkát, hagymát, paradicsomot karikákra szeleteljük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, óvatosan hozzákeverjük a túrót, majd olívával, ecettel meglocsoljuk, tálalásig hűtőben tartjuk.
A meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk. A vizet leitatjuk róla, és forró olajban pirosra sütjük.
A májszeleteket vékony szalonna csíkokkal tűzdeljük meg. Kellően előkészített parázs fölött sütjük, de serpenyőben is elkészíthetjük. Csak akkor fordítjuk meg, ha az alsó fele kellően megsült. A rostélyt ne engedjük túl közel a parázshoz, mert kívül elszenesedhet, míg belül nyers marad. Csak annyit sütünk meg, amennyit azonnal tálalhatunk a frissen sült burgonyával és a vegyes salátával.
Első sorban félszáraz rozé illik hozzá, de egy pohár jéghideg sör is bizonyára gond nélkül lecsúszik vele!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum