Hozzávalók
60 dkg. pulykamell
40 dkg. zöldborsó
15 dkg. újhagyma
1 evőkanál liszt
fél dl. étolaj
2 dl. tejszín
1 csokor petrezselyem
só
őrölt fehér bors
40 dkg. zöldborsó
15 dkg. újhagyma
1 evőkanál liszt
fél dl. étolaj
2 dl. tejszín
1 csokor petrezselyem
só
őrölt fehér bors
Elkészítés
Felhevített olajon erős láng fölött addig pirítjuk a
csíkokra szeletelt húst, míg minden oldalán kérget kap. Szűrőkanállal kiszedjük
és az edényben maradt olajban megpirítjuk a karikákra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, egy dl vizet öntünk rá, és fedő
alatt 4-5 perc alatt puhára pároljuk. Most keverjük hozzá a liszttel simára
kevert tejszínt. Végül tegyük vissza a húst, szórjuk rá az apróra vagdalt petrezselymet, azzal együtt felforraljuk, azonnal
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése