2013. október 31., csütörtök

Zöldborsós pulykaragu






Hozzávalók


60 dkg. pulykamell
40 dkg. zöldborsó
15 dkg. újhagyma
1 evőkanál liszt
fél dl. étolaj
2 dl. tejszín
1 csokor petrezselyem

őrölt fehér bors

Elkészítés


Felhevített olajon erős láng fölött addig pirítjuk a csíkokra szeletelt húst, míg minden oldalán kérget kap. Szűrőkanállal kiszedjük és az edényben maradt olajban megpirítjuk a karikákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, egy dl vizet öntünk rá, és fedő alatt 4-5 perc alatt puhára pároljuk. Most keverjük hozzá a liszttel simára kevert tejszínt. Végül tegyük vissza a húst, szórjuk rá az apróra vagdalt petrezselymet, azzal együtt felforraljuk, azonnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum