2013. október 19., szombat

Fogasfilé kucsmagombával




Hozzávalók

80 dkg. fogas filé
20 dkg.  kucsmagomba
1 kis fej vöröshagyma
10 szál medvehagyma
2 dkg. vaj
1 dl. tejszín
2 dl. száraz fehérbor
1 teáskanál kukoricakeményítő
fél citrom

egy babérlevél

Elkészítés

A megtisztított gombát 20 percig langyos vízben áztatjuk, majd több vízben addig mossuk, míg az edény alján földszennyeződést látunk. ( A víz felszínéről kézzel szedjük ki a gombát) A kisebbeket félbe, a nagyobbakat négy falé vágjuk.
A hal filét 20 perccel az elkészítés előtt besózzuk. Fehérborral, 2 dl. vízzel, szeletelt vöröshagymával, babérlevéllel pároló lét készítünk. Amikor felforr, beletesszük a hal szeleteket, (nem baj, ha nem lepi el egészen) Közepe tűzön fedő alatt 15 percig pároljuk. A halat óvatosan kiszedjük, a pároló lét leszűrjük.
Olvasztott vajban 1-2 percig pirítjuk a megmosott apróra vagdalt medvehagymát.  Ráöntjük a hal pároló levét, hozzáadjuk a gombát, 15 percig pároljuk. Ráöntjük a keményítővel simára kevert tejszínt, ezzel kissé besűrítjük. Sóval, citromlével ízesítjük, majd a halfilék köré halmozva tálaljuk.

Az elkészítéséhez használt nemes száraz fehérbort kínáljunk hozzá, kellően hűtve.                                                                           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum