2013. október 18., péntek

Rozmaringos vagdalt pulyka



Hozzávalók

60 dkg pulyka apró hús
15-20 szál friss rozmaring levél
1 dl. tejszín
1 evőkanál étolaj
2 dkg vaj

őrölt fehérbors
r
eszelt szerecsendió
10 dkg csemegeszőlő
10 dkg kiwi
10 dkg mangó

Elkészítés

A húst kétszer ledaráljuk. Sóval, borssal, apróra vagdaltrozmaringgal ízesítjük, és cseppenként keverjük hozzá a tejszínt. Mikor az edény faláról leválik, ujjnyi vastag pogácsákat formázunk belőle és serpenyőben, vagy grill lapon megsütjük. Oldalanként 3-4 percig sütjük, így kívül ropogós kérget kap, míg a közepe szaftos marad.

Körítésként

olvasztott vajon felforrósítjuk a felkockázott kiwit, mangót és a félbevágott kimagozott szőlőszemeket. Reszelt szerecsendióval ízesítjük, továbbá,  két-három evőkanál félszáraz fehérbort is adhatunk hozzá. Ezzel együtt a párolás két percnél tovább nem tarthat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum