2013. október 31., csütörtök

Gombakrokett





Hozzávalók


60 dkg gomba (csiperke, laska, őzláb, szegfű stb.)
1/2 dl olaj + 4 dl a sütéshez
1 nagy fej vöröshagyma

őrölt bors
3 tojás
8 dkg liszt
1 csomó petrezselyem
10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés


A gombát megtisztítjuk, megmossuk, lereszeljük vagy késsel egészen apróra vagdaljuk. Kevés olajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, beletesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a gombából kioldódott nedvek el nem párolognak. Ha szobahőmérsékletre hűlt, hozzákeverünk egy egész tojást, két evőkanál lisztet és apróra vagdalt petrezselyemzöldet. Dió nagyságú golyókat formázunk belőle, lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, és közepesen forró olajban világosbarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum