2013. október 20., vasárnap

Pontyfilé fűszeres rizzsel




Hozzávalók

80 deka ponty filé
2 dl. napraforgó olaj
8 dkg. zsemlemorzsa
egy db. citrom
só, 30 dkg. rizs
egy kisebb kápiavagy kaliforniai paprika
egy fej vöröshagyma
egy evőkanálnyi friss, vagy szárított kakukkfű
egy csomó petrezselyem zöldje
egy mokkáskanálnyi őrölt csípős paprika
őrölt bors

Elkészítés

A halszeleteket sütés előtt egy órával megsózzuk, hűtőben állni hagyjuk. A rizst folyó víz alatt lemossuk, leszűrjük, megszárítjuk, majd két evőkanál olajon fogatva lassú tűz fölött kevergetve felforrósítjuk. Hozzákeverjük az apróra vagdalt vöröshagymát, a paprikát, petrezselymet, ka kukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntünk fél liter forrásban lévő vizet. Fedő alatt takarék láng fölött 15 perc alatt puhára pároljuk. Ez idő alatt nem szabad kevergetni! Tálalásig félretesszük.
A halszeletekből kioldódott nedveket papírszalvétával leitatjuk, mindkét oldalát durvára reszelt morzsába forgatjuk, és serpenyőben közepesen forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Csak egyszer fordítsuk át, amikor az alsó kellően megpirult. Amennyiben a szeletek vastagsága indokolja, a megfordítás után fedő alatt süssük készre. A sütési idő nem lehet több 8-10 percnél!
A fűszerektől illatozó rizzsel tálaljuk. Citrommal ki-ki, ízlése szerint ízesítheti.
Jó fajta félszáraz fehérbort vagy rozét hűtsünk és kínálunk hozzá mindenki örömére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum