2013. október 24., csütörtök

Spagetti magyarosan




Hozzávalók


60 dkg. darált sertés hús
15 dkg. óvári sajt
15 dkg. vöröshagyma
5 dkg. füstölt szalonna
1 evőkanál étolaj
30 dkg. száraz spagetti
4 cikk fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
1 mokkáskanál őrölt bors
1 teáskanál őrölt kömény

Elkészítés


A felkockázott szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, az apróra vagdalt fokhagymát és gyakran kevergetve addig pirítjuk, míg a kioldódó nedvek elillannak. Sózzuk, borsozzuk, paprikával és köménnyel hintjük, majd kevés vízzel felöntve puhára pároljuk.
A spagettit enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, olajjal átforgatjuk. Tányérokra halmozzuk, tetejére tesszük a ragut, végül a reszelt sajtot.
Könnyű száraz vörösbor, vagy rozé illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum