2013. október 18., péntek

Csirkemell kelbimbóval




Hozzávalók

4 szelet csirkemell (kb. 60 dkg.)
40 dkg. kelbimbó
15 dkg. gomba
2 dkg. vaj
2 evőkanál étolaj

őrölt fehérbors
őrölt kömény

Elkészítés

A megtisztított kelbimbót forrásban lévő vízbe tesszük, mikor újra felforr, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, ismét leszűrjük. Így megőrzi üde zöld színét és így elmúlik kesernyés íze! A csirkemellet sózzuk be, és serpenyőben, kevés olajon süssük pirosra, tálalásig tartsuk melegen. Ugyan ebben az olajban két-három perc alatt süssük meg a gombát mindkét oldalán. Adjunk hozzá vajat, és keverjük hozzá a kelbimbót. Sóval, borssal, köménnyel ízesítve öt percig fedő alatt pároljuk. Forrón tálaljuk.
Félszáraz fehérbor és rozé illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum