2013. október 31., csütörtök

Gombával töltött patiszon




Hozzávalók

Négy db. zsenge patisszon
30 dkg. sárga gévagomba
10 dkg. cukkini
4 evőkanál étolaj
10 dkg. vöröshagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
2 db. tojás
10 dkg. reszelt sajt

őrölt bors

Elkészítés

Vágjuk le a patisszon kalapját. Kaparjuk ki magházát, majd 10 percig forraljuk, a vízből kiemeljük, lefordítva csepegtetjük. A cukkinit hosszában kettévágjuk, magházát kivájjuk, húsát apró darabokra vagdaljuk.

Olvasztott vajban finomra vágott hagymát pirítunk, hozzákeverjük a hasonló nagyságúra vagdalt gombát és a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a kioldódó nedvek elpárolódnak. A tűzről levesszük, ha kissé lehűlt egyenként keverjük hozzá a nyers tojásokat, az apróra vagdalt petrezselymet, snidlinget, és a sajt felét. Az így kapott tölteléket a patisszonokba töltjük, tetején reszelt sajttal forró sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Húsmentes főételként kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum