2013. október 25., péntek

Tavaszi rizses csirkemáj




Hozzávalók

60 dkg. csirkemáj
10 dkg. vöröshagyma
40 dkg. mélyhűtött vegyes zöldség
12 dkg. rizs
8 dkg. zsír
vagy étolaj

őrölt bors
1 evőkanál majoránna

Elkészítés

Egy evőkanál zsírban felforrósítjuk  a rizst, majd hozzáöntünk 2 dl. forrásban lévő vizet. Fedő alatt lassú tűzön pároljuk puhára. Mikor a víz felét felszívta, rátesszük a kiolvasztott zöldséget. Tizenöt perc elteltével összekeverjük a májjal, a kívánt mértékben sózzuk, forrón tálaljuk. Reszelt sajtot kínálunk hozzá, de a nélkül is fenséges étel.
Apróra vagdalt vöröshagymát pirítunk 5 dkg. zsíron.  Hozzákeverjük az apró kockákra vágott májat, borssal, majoránnával ízesítjük, és takarékláng fölött kevergetve 10 perc alatt megpároljuk.

Félszáraz rozé, és siller illik hozzá kellően hűtve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum