2013. október 18., péntek

Cserkész tál



Hozzávalók


40 dkg. cserkészkolbász
60 dkg. kelbimbó
4 db. koktélparadicsom
2 db. tojás
4 dl. tejföl
2 dkg. vaj

őrölt fehérbors

Elkészítés

A megtisztított kelbimbót forrásban lévő vízbe tesszük, mikor újra felforr, leszűrjük, hideg vízben lehűtjük, ismét leszűrjük. Így megőrzi üde zöld színét és így elmúlik kesernyés íze!  Vajjal kent tűzálló  tesszük a kelbimbót, a 2-3 cm. hosszú darabkákra vágott kolbászt és kissé bevagdalt paradicsomot. Tetejére öntjük a nyers tojásokkal elkevert tejfölt, melyet sóval, és borssal ízesítünk. Közepesen forró sütőben (180-200 °C ) 15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum