2013. október 21., hétfő

Rántott pontyfilé zöldséges marinádban




Hozzávalók

80 dkg ponty filé
2 tojás
5 dkg. liszt
10 dkg. zsemlemorzsa
étolaj a hal sütéséhez
10 dkg. sárgarépa
10 dkg. jégcsapretek
10 dkg. póréhagyma
1 citrom
3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál fehér balzsamecet

őrölt fehérbors

Elkészítés

A halszeleteket sózzuk, lisztben, felvert tojásban, és zsemlemorzsában megforgatjuk, közepesen forró olajban megsütjük, kihűtjük.

Marinád

A sárgarépát, a retket és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra szeleteljük. Kevés sót hintünk rá, és 10 percig állni hagyjuk. Öntsük hozzá az olíva olajat, fél liter hideg vizet, hámozott citrom karikákat, fél citrom levét, majd az egészet öntsük rá, a kihűlt halra. Egy-két óráig hűtőben érleljük, de napokig is eltartható.
Félszáraz fehérbort kortyolgatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum