Hozzávalók
80 dkg ponty filé
2 tojás
5 dkg. liszt
10 dkg. zsemlemorzsa
étolaj a hal sütéséhez10 dkg. sárgarépa
10 dkg. jégcsapretek
10 dkg. póréhagyma
1 citrom
3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál fehér balzsamecetsó
őrölt fehérbors
2 tojás
5 dkg. liszt
10 dkg. zsemlemorzsa
étolaj a hal sütéséhez10 dkg. sárgarépa
10 dkg. jégcsapretek
10 dkg. póréhagyma
1 citrom
3 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál fehér balzsamecetsó
őrölt fehérbors
Elkészítés
A halszeleteket sózzuk, lisztben, felvert tojásban, és zsemlemorzsában megforgatjuk, közepesen forró olajban megsütjük, kihűtjük.
Marinád
A sárgarépát, a retket és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony csíkokra szeleteljük. Kevés sót hintünk rá, és 10 percig állni hagyjuk. Öntsük hozzá az olíva olajat, fél liter hideg vizet, hámozott citrom karikákat, fél citrom levét, majd az egészet öntsük rá, a kihűlt halra. Egy-két óráig hűtőben érleljük, de napokig is eltartható.
Félszáraz fehérbort kortyolgatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése