2013. október 20., vasárnap

Párolt sertés zöldségágyon



Hozzávalók

60 dkg. sertés lapocka
1 evőkanál zyír, vagy étolaj
15 dkg. gomba
1 db. húsos piros paprika
10 dkg. paradicsom

20 dkg. cukkíni
10 dkg. paraj
10 dkg vöröshagyma

őrölt bors
őrölt kömény

Elkészítés

A húst sózzuk, köménnyel, borssal bedörzsöljük, forró sütőben (200-220 °C) kevés zsírral meglocsolva sütni kezdjük. A paraj szárát letépkedjük, forrásban lévő vízbe tesszük, mikor újra felforr kiszedjük, hideg vízben mielőbb lehűtjük, ismét szűrjük, majd kicsavarjuk. Fél óra sütés után a hús köré tesszük a felkockázott gombát, a hagymát, és a paprikát. Fóliával befeddjük, 20 perc múlva keverjük hozzá a parajt, és a cikkekre vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, így együtt pároljuk készre fólia alatt. A húst szeleteljük, párolt zöldségekkel tálaljuk.
Félszáraz fehérbor, és rozé tovább fokozhatja az élményt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum