2013. október 18., péntek

Kapros vagdalt pulyka



Hozzávalók

60 dkg. pulyka apró hús
2 csokor friss kapor
10 dkg. saláta (pl: cikória, endívia, rukkola, radiccio stb.)
1 dl. tejszín
2 dl. kefir
1 evőkanál tökmagolaj
1 evőkanál étolaj

őrölt fehérbors
pirítani való barna kenyér

Elkészítés

A húst kétszer ledaráljuk. Sóval, borssal, apróra vagdalt kaporral ízesítjük, és cseppenként keverjük hozzá a tejszínt. Mikor az edény faláról leválik, ujjnyi vastag pogácsákat formázunk belőle és serpenyőben, vagy grill lapon megsütjük. Oldalanként 3-4 percig sütjük, így kívül ropogós kérget kap, míg a közepe szaftos marad. Pirított kenyérszeletekre halmozzuk a dresszingbe forgatott saláta levélkéket, tetejére tesszük a kisült húst, és lehetőleg melegen tálaljuk.

Dresszing

A kefirt sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a tökmagolajat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum