Hozzávalók
60
dkg. pulyka apró hús
2 csokor friss kapor
10 dkg. saláta (pl: cikória, endívia, rukkola, radiccio stb.)
1 dl. tejszín
2 dl. kefir
1 evőkanál tökmagolaj
1 evőkanál étolaj
só
őrölt fehérbors
pirítani való barna kenyér
2 csokor friss kapor
10 dkg. saláta (pl: cikória, endívia, rukkola, radiccio stb.)
1 dl. tejszín
2 dl. kefir
1 evőkanál tökmagolaj
1 evőkanál étolaj
só
őrölt fehérbors
pirítani való barna kenyér
Elkészítés
A
húst kétszer ledaráljuk. Sóval, borssal, apróra vagdalt kaporral ízesítjük, és
cseppenként keverjük hozzá a tejszínt. Mikor az edény faláról leválik, ujjnyi
vastag pogácsákat formázunk belőle és serpenyőben, vagy grill lapon megsütjük.
Oldalanként 3-4 percig sütjük, így kívül ropogós kérget kap, míg a közepe
szaftos marad. Pirított kenyérszeletekre halmozzuk a dresszingbe forgatott
saláta levélkéket, tetejére tesszük a kisült húst, és lehetőleg melegen
tálaljuk.
Dresszing
A
kefirt sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a tökmagolajat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése