2013. október 21., hétfő

Pontyfilé kapros gombamártással




Hozzávalók

80 deka ponty filé
25 deka sárga gévagomba (vagy csiperke)
2 csokor friss kapor
2 deka liszt
2 deci tejszín
2 deci száraz fehérbor
1 fej vöröshagyma
egy citrom

őrölt fehérbors

Elkészítés

Olvasztott vajban apróra vagdalt vöröshagymát pirítunk. Hozzáadjuk a megtisztított szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Néhány perc párolás után ráöntünk 2 deci vizet és ugyan ennyi fehérbort. Amikor ismét felforr, tetejére rakjuk az enyhén sózott halfiléket. Fedővel félig lefedve mérsékelt tűzön 10 percig főzzük. A halat lapátkanállal egyenként kiemeljük, tálalásig melegen tartjuk.
Az edényben maradt gombás pároló léhez apróra vagdalt kaprot szórunk, majd hozzákeverjük a liszttel csomómentesre kevert tejszínt. Ízlés szerint citromlével ízesítve mártás sűrűségűvé forraljuk.
Körítésként készíthetünk hozzá főtt burgonyát, vagy párolt rizst.
Kellően hűtött száraz fehérbort kínáljunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum