2013. október 18., péntek

Böllérpecsenye



Hozzávalók

Négy szelet tarja, vagy hosszú karaj
5 dkg. füstölt szalonna
5 dkg. paradicsompüré
1 evőkanál liszt

8 cikk fokhagyma
őrölt feketebors
őrölt kömény
őrölt csípős paprika
2 evőkanál paprikaecet (pl. az almapaprika leve)

Elkészítés

Az ujjnyi vastag hússzeleteket sózzuk, majd a szalonna kisütött zsírján mindkét oldalát megsütjük és félretesszük.  Ugyan ebben a zsírban kissé megpirítjuk a lisztet, paradicsompürét keverünk hozzá, borssal, köménnyel, erős paprikával, és vékonyra szeletelt fokhagymával ízesítjük. Hozzáöntünk 2 dl. hideg vizet, ezzel mártás sűrűségűvé forraljuk. Végül az ecettel adjuk meg pikáns ízét. A hússzeleteket visszatesszük, öt percig pároljuk, forrón tálaljuk.
Könnyű félszáraz siller, vagy rozé csúszik vele szívesen!.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum