2013. október 31., csütörtök

Gyümölcsös kuglóf





  
Hozzávalók
40 deka csemegeszőlő
20 deka kiwi
10 deka málna
10 deka vaj
4 deka porcukor
3 tojás
5 deka kristálycukor
12 deka liszt
1 sütőpor
reszelt citromhéj
1 csomag vaníliás cukor
fél deci rum

Elkészítés

A szőlőt megmossuk, száráról leszedjük, minden szemet hosszában kettévágunk, hegyes késsel eltávolítjuk magvait, majd rummal meglocsoljuk.
A tésztához a puha, de nem olvadt vajat csipetnyi sóval, reszelt citromhéjjal, és a porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzákeverünk három tojás sárgáját, a kristálycukorral felvert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, végül a rumból leszűrt szőlőszemeket. Vékonyan kivajazott liszttel hintett formába töltjük. 180 C-osra hevített sütőben 60 perc alatt megsütjük. A formából melegen borítjuk tálra, porcukorral hintjük, melegen, vagy hidegen kínáljuk.
Szinte megköveteli az édes fehérbort!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum