2013. október 31., csütörtök

Diós csokitorta






Hozzávalók

5 tojás
25 dkg darált dió
15 dkg kristálycukor
csipetnyi só

Elkészítés

A tojások fehérjét felverjük, a cukrot kanalanként adagolva hozzá, kemény habot készítünk.
A sárgáit egyenként beledolgozzuk, majd a darált diót is beleforgatjuk.
Liszt nem kell a recepthez!
Előmelegített sütőben, kb. 160-170 °C -on, alul kikent, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformában 45-50 perc alatt kisütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük!
Rácsra téve,a formában hagyjuk kihűlni,majd miután óvatosan meglazítottuk a forma széle mellett a tésztát, kiborítjuk.
Ez a mennyiség egy 22-26 cm-es átmérőjű formához elegendő

Krém és bevonat

Hozzávalók

40 dkg. étcsokoládé, 4 dl. tejszín (20 % zsír)

Elkészítés

A csokoládét beletördeljük a tejszínbe majd vízgőz fölött maximum 60 C-ra hevítve felolvasztjuk. Felét félretesszük, a többit egy órára hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, habverő géppel 2-3 percig keverjük, míg világos krémmé válik, végül a kihűlt tortalapok közé kenjük. Ezt a krémet használhatjuk díszítésre is

Bevonat

A maradék szobahőmérsékletű csoki mártással vonjuk be a torta tetejét és oldalát. Végül az oldalát beszórhatjuk édes morzsával, szeletelt mandulával, tortadarával.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük, meleg vízbe mártott, letörölt késsel szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum