2013. október 26., szombat

Bácskai saláta





Hozzávalók


 Egy db. fejes saláta
20 deka zöldpaprika( vegyesen: fehér, piros, csípős)
20 deka paradicsom
20 deka kígyóuborka
2 deci tejföl
1 evőkanálnyi ecet
4 cikk fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 evőkanálnyi dióolaj

Elkészítés


A salátát megmossuk, leveleire tépkedjük, lecsorgatjuk.
A paprika maghátát kivágjuk, húsát vékony karikákra szeleteljük. A paradicsomot és az uborkát szintén felkarikázzuk.
Összekeverjük, tálkákra halmozzuk, Tálalásig hűtőben tartjuk.
Külön edényben kínáljuk hozzá az ízesítő öntetet, melyet, ki-ki maga kever a salátához.
Öntet: A pirospaprikát hozzákeverjük az olajhoz, néhány percig állni hagyjuk, míg a paprika színe kioldódik. Keverjünk hozzá apróra vagdalt fokhagymát, csipetnyi sót, ecetet, végül egy pohár tejfölt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum