2013. október 21., hétfő

Rakott brokkoli




Hozzávalók


60 dkg. brokkoli
20 dkg. póréhagyma
15 dkg. angol szalonna
10 dkg. koktél paradicsom
10 dkg. gomba
6 dkg. vaj
2 dl. tejszín
2 tojás
2 dkg. reszelt sajt

őrölt bors
őrölt kömény

Elkészítés

 

A brokkolit megtisztítjuk, megmossuk, rózsáira szedjük, sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük. A hagymát vastag karikákra szeleteljük és kevés vajon üvegesre pirítjuk. a gombát cikkekre vágva szintén kevés vajon elősütjük. Az angol szalonnát fél centi vastag szeletkékre vágjuk.
A tejszínt két nyers tojással és a reszelt parmezánnal összekeverjük.
Vajjal kikent serpenyő vagy tűzálló tál alján szétterítjük a szalonnát és az előkészített anyagokat. Sózzuk, borsozzuk, köménnyel meghintjük, meglocsoljuk a sajtos tejszínnel. Forró sütőben (180-200 oC) 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Blogarchívum