Hozzávalók
60 dkg. brokkoli
20 dkg.
póréhagyma
15 dkg. angol szalonna
10 dkg. koktél paradicsom
10 dkg. gomba
6 dkg. vaj
2 dl. tejszín
2 tojás
2 dkg. reszelt sajt
só
őrölt bors
őrölt kömény
15 dkg. angol szalonna
10 dkg. koktél paradicsom
10 dkg. gomba
6 dkg. vaj
2 dl. tejszín
2 tojás
2 dkg. reszelt sajt
só
őrölt bors
őrölt kömény
Elkészítés
A brokkolit megtisztítjuk,
megmossuk, rózsáira szedjük, sós vízben félig megfőzzük, leszűrjük. A hagymát
vastag karikákra szeleteljük és kevés vajon üvegesre pirítjuk. a gombát
cikkekre vágva szintén kevés vajon elősütjük. Az angol szalonnát fél centi
vastag szeletkékre vágjuk.
A tejszínt két nyers tojással és a
reszelt parmezánnal összekeverjük.
Vajjal kikent serpenyő vagy tűzálló
tál alján szétterítjük a szalonnát és az előkészített anyagokat. Sózzuk,
borsozzuk, köménnyel meghintjük, meglocsoljuk a sajtos tejszínnel. Forró
sütőben (180-200 oC) 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése