Hozzávalók
35 deka vaj, vagy margarin
30 deka
kristálycukor
6 tojás
2 narancs kifacsart leve
egy citrom
35 deka liszt
2 deka
sütőpor
kevés vaj a forma kikenéséhez
2 evőkanál piskótamorzsa /
babpiskótából /
10 deka porcukor
Elkészítés
A puha, de nem olvadt vajat lehetőleg géppel
habosra keverjük, amikor kifehéredett, hozzáadjuk a cukrot, és addig
keverjük, amíg a cukor elolvad. Egyenként keverjük hozzá az egész tojásokat,
majd a reszelt citromhéjat. Végül kézi habverővel keverjük hozzá a lisztet, és
a sütőport. Vajjal kent, morzsával hintett formába töltjük, közepes
hőfokon /150-170°C/ 50 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve a formában
hagyjuk kihűlni, majd tálra borítjuk. A narancs és a citrom levében feloldjuk a
porcukrot, és lassan a tésztára csorgatjuk. Cikkekre vágva hidegen fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése